המלצה חמה: מסעדת מול כרמל וים בחיפה

28/03/2009
נכתב על ידי

המקצוען חגג אתמול יום הולדת שלושים, וכל היום הוקדש לחגיגות. פתחנו את היום בביקור במוזיאון הלאומי למדע טכנולוגיה וחלל. כל מי שגדל בחיפה מכיר את המקום בשם “הטכנודע” ויודע להעלות זיכרונות של ביקורי בית ספר עם מורות מוזרות לטבע ומדעים. היום קוראים לו “מדעטק” בקיצור, והוא עדיין אחד המקומות הכי מגניבים בעיר. היה משעשע ומעניין להגיע לשם כמבוגרים, ובטח גם נחזור בעוד שבועיים בערך, כדי לראות את תערוכת הגופות המתוכננת שם.

פרט לטכנודע היתה ארוחת צהריים משפחתית עם עוגת יום הולדת ומתנות, והסרט Monsters Vs. Aliens בתלת מימד, אבל גולת הכותרת של היום, ללא ספק, היתה הביקור במסעדה “מול כרמל וים“.

זה היה הימור. רציתי לקחת את המקצוען לאכול במקום רומנטי ומיוחד, שעוד לא היינו בו. קצת בעייתי לאור העובדה שאנחנו פוקדים בקביעות את רוב המסעדות הטובות בחיפה. אז חיפשתי קצת, גיגלתי קצת, ומצאתי שממש קרוב לבית החדש שלנו (עברנו דירה לפני שבועיים), נפתחה מסעדת שף בתוך מתחם מועדון הספורט הוד הכרמל (הידוע בשמו “הקאנטרי של דניה”).

הגענו לשם בשבע בערב, עדיין מפוצצים מארוחת הצהריים, העוגות והממתקים. טעות פטאלית. בשביל האוכל של “מול כרמל וים” כדאי להגיע רעבים. היינו אמנם צריכים לחכות כמה דקות בגשם מטפטף עד שהשומר הכניס אותנו למתחם (אין לנו מנוי בקאנטרי, פשוטי עם שכמותנו), אבל זה היה שווה את זה.

המסעדה חמימה ונעימה, השף מסתובב בין האורחים, והאוכל, הוי האוכל. כמו שאמרתי, היינו כבר מפוצצים, ובכל זאת נשנשנו מנות ראשונות של בצל ממולא לחי עגל (מעולה) וחציל שרוף (קלוי, לא בנאלי בטחינה, עם טעמים מפתיעים). אחר כך המקצוען אכל אנטריקוט (הוא תמיד אוכל אנטריקוט) שהיה מצוין, ואני נהניתי מכל ביס של כבדי עוף מקורמלים.

עכשיו בואו נדבר רגע על כבדי עוף. בדרך כלל או ששורפים אותם למוות במסעדות או שמשאירים אותם חצי חיים מבפנים. מי שיודע להכין כבדים רכים ונימוחים אבל לא מדממים, כבר זוכה אצלי לניקוד גבוה. והפירה. אוי הפירה. בחיים שלי לא אכלתי כזה פירה, נשבעת לכם. ורוטב היין. והערמונים. והפטריות. וואו .

הכל היה טעים. האווירה היתה נעימה וחמימה ומזמינה, והדבר היחיד שהעיב על העסק היה שלא נשאר לנו מקום בבטן לקינוחים אחרי יום שלם של זלילות. כמו שאמרתי, טעות להגיע למקום כזה על בטן חצי מלאה.

בקיצור, מסעדת מול כרמל וים ברחוב גרינבוים 18 בדניה, בתוך מתחם הקאנטרי. שווה פלוס פלוס פלוס. ואם לא נפרגן לעסקים טובים בימים אלו, אז למי נפרגן.

[בפוסט הבא, פרגון לסנדלר שלי, שאלוהים יברך אותו. Stay tuned.]

תגובות באמצעות פייסבוק

תגובות

תגיות: , , , , , ,

9 תגובות לרשומה המלצה חמה: מסעדת מול כרמל וים בחיפה

  1. ניקי בתאריך 28/03/2009 בשעה 23:40

    איזה כיף שאת כותבת שוב!!!

  2. צחי בתאריך 29/03/2009 בשעה 08:56

    וואו, אנחנו ממש שכנים… ברוכה הבאה 🙂
    נשמע מקום מוצלח במיוחד. הגיע הזמן שאכתת רגלי לעבר הקאנטרי, באמת.
    חבל על המנוי…

  3. יובל אדם בתאריך 29/03/2009 בשעה 10:03

    תודה על ההמלצה, לפעם הבאה בעיר האורות (הנכבים ב9). אגב, בלולקה כבר ביקרת? התענגתי שם על כל ביס.
    לסיום – ברוכה השבה.

  4. Kruvit בתאריך 29/03/2009 בשעה 14:51

    כיף שחזרת לכתוב!
    בענין תערוכת הגופות, אני מחכה עד יעבור זעם, לתת לתערוכה לרוץ איזה חודש בלעדי, לא להיות הכי טרנדית, ולהגיע לשם באיחור אופנתי אבל חסר המולה…
    ואם בפוסט הבא את מפרגנת לסנדלר שלך, יש סיכוי להגריל גם איזו תופרת טובה?

  5. יוסי בתאריך 29/03/2009 בשעה 22:52

    ברוכה השבה

  6. תומר בתאריך 30/03/2009 בשעה 21:01

    איזה כיף לשמוע ממך,
    ולשמוע שאת בטוב!

  7. רותם בתאריך 31/03/2009 בשעה 17:47

    ובקיצור, הכבד-פירה הנימוח החזיר אותך לכתוב?

  8. כרמית בתאריך 01/04/2009 בשעה 12:46

    צחי – אני בינתיים נהנית מהשכונה החדשה. הרבה יותר רגוע פה ואפילו קצת מזכיר לי את המושב. וכמובן השכנים נאים בעיניי. מצחיק שבשבועיים בדניה התיידדתי עם יותר שכנים מאשר בשמונה חודשים באחוזה.

    יובל – בלולקה עוד לא הייתי. התפריט המצומצם משהו והמחירים הגבוהים עשו עבודה טובה בלהרתיע אותי עד עכשיו. מתישהו זה יקרה, אני מניחה, אבל זו תצטרך להיות הזדמנות באמת מיוחדת. אלו לא ימים טובים למחירים של לולקה מבחינה כלכלית.

    כרובית – בהנחה שהתערוכה אכן תיפתח, קשה לי להאמין שיהיו ימים “רגועים” שם מבחינת מבקרים. אם כבר, אז ליהנות מהטרנד עד הסוף ולהגיע ראשונים 🙂

    רותם – האוכל היה מצוין בכל קנה מידה, אבל מה שהחזיר אותי לכתוב היה דווקא הצורך לפרגן, כי אלו ימים קשים, והעסקים בשפל, וזה חשוב בעיניי.

    ולכולם – תודה 🙂

  9. נתי בתאריך 12/08/2009 בשעה 11:13

    היי כרמית,
    אני ובן זוגי נהיה בחיפה בסופ”ש הקרוב ורציתי לשאול אם תוכלי להמליץ על מסעדה עם אוכל משובח (ומחירים לא גבוהים מידי) שאפשר לשבת בה בשבת בצהריים (חשבנו על סגנון של דגים ופירות ים).
    אנחנו לא מכירים את חיפה ככה שהמלצות מאוד יעזרו!
    תודה רבה מראש (:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *