יין בוער

25/12/2005
נכתב על ידי

חודשי דצמבר חורפיים מזכירים לי את היערות העבותים של דרום גרמניה. את שוורצוולד והיידלברג. את הנסיעות הארוכות בכבישים מהירים, את המחלפים היעילים, הנתיבים הרחבים. הם מזכירים לי את הטירות והמצודות, האגמים, הברווזים, ושיחי הפטל והדומדמניות. את האיש שאהבתי ואיבדתי. את הארץ האיומה והמופלאה שאהבתי ואיבדתי. ארץ של יערות וקסמים, אופל וכשף. אבל בעיקר אני זוכרת אוכל. אוכל של חורף בגרמניה. שטולן, רקלט גבינה, גברנטה מנדלן בעטיפת נייר תכולה, גלו-ווין, פלצכן בצורת כוכבים וחצאי ירח, נקניקיות בראטוורסט עסיסיות על הגריל.

בחוץ יורד עכשיו גשם ואני משחזרת את המתכון ליין חם מתובל, Glühwein, יין בוער. בסיר ברזל מחממים מעט תכולה של בקבוק יין אדום יבש משובח. פורסים לימון רענן לפרוסות ומוסיפים לסיר. מוסיפים גם שני מקלות קינמון, שלושה מקלות ציפורן, שלוש כפות סוכר ומעט זנגביל. ממשיכים לחמם את התערובת על אש קטנה מאוד למשך עוד כחמש דקות, ונזהרים שלא לבשל אותה. מורידים מהאש ומניחים להתקרר במשך כשעה. להגשה מחממים שוב, מעבירים דרך מסננת ומוזגים לספלי קרמיקה מצוירים.

שתינו יין בוער בבית הקפה הקטן אחרי הנסיעה בברגבאהן לקניגשטול. כבר לא זוכרת אם בית הקפה היה למרגלות מסלול הרכבת בחצר טירת היידלברג או במעלה ההר. שתינו יין בוער גם בירידי חג המולד. מסביב היו עצים מקושטים, דוכני ממתקים ותפוחים מסוכרים, מתקני שעשועים ורוכלי מזכרות. הבל חם עלה מהספלים המצוירים. היה קר. כל כך קר.

תגובות באמצעות פייסבוק

תגובות

תגיות: , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *