משקה שוקולד ללילה הארוך ביותר בשנה

21/12/2006
נכתב על ידי

בכל שנה בהיפוך החורף אני פותחת את כל חלונות הבית לרווחה. בשעת צהריים הדלקתי את אש החורף. עשרות נרות אדומים על הרצפה, דולקים שוב בלהבות המבשרות את הלילה הזה, הלילה הארוך ביותר בשנה. לשונות האש הכחולות מלטפות את החושך. ריח של לבנדר, וניל ופצ’ולי ממלא את האוויר, ואני מבשלת משקה שוקולד בסיר ברזל.

גשם כהלכתו עוד לא ירד השנה, ואני ממתינה לו. לא פוחדת מהסערות, לא מניצוצות הברקים ולא מקולות הרעמים. החורף הזה אחשוף חלקת עור, אסרוג צעיף ירוק, אלוש לחם, אלמד אנשים להתבונן, אצייר מדי ערב, ואכשף את עצמי מדי בוקר. אני אאסוף קעריות של מי גשמים ופקעיות של אהבה. אני אתן אותן לאנשים שזקוקים למעט קסם. בנשימה אחת אהפוך את העולם על פיו.

משקה שוקולד חורפי של מכשפות
חצוף ומשובב נפש. לימים קרים וסוערים.

1 ליטר חלב
2 כפות קקאו משובח
5 קוביות שוקולד מעולה
5 כפות סוכר
5 תרמילי הל
2 מקלות קינמון
קמצוץ צ’ילי
קליפה מחצי תפוז
מעט ליקר תפוז

1. ממיסים את השוקולד עם 1 כוס מהחלב באמבט מרים.
2. מביאים את שאר החלב לרתיחה בסיר.
3. מוסיפים את השוקולד המומס, הקקאו, הסוכר והתבלינים לחלב.
4. מערבבים בעדינות, מבשלים כדקה נוספת
5. מגישים חם. אפשר עם קצפת ושבבי שוקולד.

חורף שמח, אנשים. אל תשכחו לנשום. אל תשכחו לחייך. אל תשכחו שגם בלילות סערה ואפלה, אפשר להדליק נר.

תגובות באמצעות פייסבוק

תגובות

תגיות: , , , , , , , , , , ,

10 תגובות לרשומה משקה שוקולד ללילה הארוך ביותר בשנה

  1. רובין בתאריך 21/12/2006 בשעה 00:49

    כרמית, המתכון שלך? הוא מקורי ללא ספק! אני צריך לנסות בהזדמנות.
    בינתיים, אני יכול להמליץ על שניים נוספים.
    משקה שוקולד מתוק ומלטף להתכרבלות תחת הפוך בלילות סערה (מספיק לשמונה כוסות, נדמה לי):
    ממיסים 300 גר’ שוקולד מריר (יותר מוצקי קקאו – יותר טוב!) באמבט מרים. בסיר נפרד מבשלים ליטר חלב עם מקל וניל שחרצנו לארכו. מוסיפים את החלב אל השוקולד בהדרגה, ומערבבים כל הזמן. חשוב לדאוג שהשוקולד לא ירתח או ישרף. ממתיקים בסוכר לפי הטעם (אני ממליץ על שתי כפות), או בדבש, אם רוצים. אפשר להוסיף שתי כפות של ליקר שוקולד, ליקר קפה או אמרטו. מוזגים לספל, בעזרת מצקת, מגובה – כדי ליצור הקצפה. מגישים חם, מומלץ עם קצפת מעל.
    משקה שוקולד בניחוח אצטקי, לנועזים שבחבורה:
    ממיסים 300 גר’ שוקולד מריר (יותר מוצקי קקאו – יותר טוב!) באמבט מרים. בסיר נפרד מבשלים ליטר חלב עם כמה גרגרי הל ומקל קינמון (אפשר לגוון, ולהחליף את מקל הקינמון בכפית של נס קפה). מוסיפים את החלב אל השוקולד בהדרגה, ומערבבים כל הזמן. חשוב לדאוג שהשוקולד לא ירתח או ישרף. אחרי שנוצר משקה אחיד, מוסיפים (בזהירות!) קצת אבקת צ’ילי טחון (“קצת” תלוי במידת החריפות שמעוניינים בה). מגישים חם, רצוי עם עוגה או לחם שאפשר להטביע בהם את החריפות.
    ושיהיה חרף נפלא, סגרירי, גשום ומלא התכרבלויות לכלנו!

  2. רובין בתאריך 21/12/2006 בשעה 00:53

    אוי, רק אחרי שפרסמת את התגובה, שמתי לב שגם במתכון שלך יש צ’ילי, והם למעשה, דומים מאד. כמה מביך – כנראה בגלל העייפות, קראתי “פצ’ולי” במקום “צ’ילי” (ולכן גם המתכון נראה לי כ”כ מקורי!).
    נו שוין, שום נזק לא נגרם. אני אלך לישון עכשו… לילה טוב!

  3. הדר בתאריך 21/12/2006 בשעה 07:40

    משהו יותר פשוט שעובד יופי בשבילי (נכון, זה לא שוקולד, אבל זה טעים להפליא)

    1/2 ליטר מיץ תפוחים
    כמה עלי גרניום לימוני, לימונית, לואיזה

    לחלוט את העלים לתה בחצי ליטר מים רותחים, ואז – לערבב עם מיץ תפוחים. כביר.

  4. גדל בשדה בתאריך 21/12/2006 בשעה 08:32

    כמה כיף לפתוח את הבוקר עם היומן שלך ומתכונים עם שוקולד. יום קריר ושמח לכולם.

  5. כרמית בתאריך 21/12/2006 בשעה 20:41

    פצ’ולי זה אכיל בכלל? לא נראה לי. אני לפעמים מערבבת בושם אישי שאחד המרכיבים שלו הוא תמצית שמן פצ’ולי טהור (והשאר וניל, לבנדר, וכמובן מים).

  6. הדר בתאריך 21/12/2006 בשעה 21:57

    פצ’ולי אינו אכיל. לבנדר, לעומת זאת, אכיל גם אכיל – אני ממליצה לפורר פעם פרחי לבנדר לתוך סלט פירות. נפלא!

    חגיגות החורף אצלנו כללו יצירת קליפות תפוז ואשכולית מסוכרות ומצופות שוקולד.

  7. גדל בשדה בתאריך 26/12/2006 בשעה 07:47

    הדר, זה לא נורא מסובך? חיפשתי כמה מתכונים והם היו מאוד סבוכים, כולל להשרות במים כמה ימים. יש לך מתכון?

  8. סדנת שוקולד בתאריך 04/11/2009 בשעה 21:13

    מתכון מעולה.. אבל למה כל כך הרבה סוכר 🙂
    מאז שהורדתי בכמויות הסוכר אני שם לב שפשוט הכל מתוק, אבל הכל..

    • כרמית בתאריך 12/11/2009 בשעה 11:42

      יש משהו בדברים. אני חושבת שלמשקה שוקולד בלי סוכר יש אופי אחר לגמרי (עשיר, מתוחכם, מסתורי משהו) מאשר למשקה שוקולד עם סוכר (טעם ילדות, ניחומים). שני טעמים שונים, וכבודו של כל אחד במקומו מונח.

  9. אנרג'י שוק שוקולד לאירועים בתאריך 14/01/2010 בשעה 16:07

    מתכון נהדר!!תודה
    אנרג’י שוק..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *